Trucuri despre si pentru mirese - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Trucuri despre si pentru mirese

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Trucuri despre si pentru mirese

Pentru prima casatorie, rochia alba de mireasa este o traditie initiata de nunta reginei Victoria. "Nunta alba" este o expresie pentru cununia traditionala oficiala sau semi-oficiala in Occident. Aceasta se refera la culoarea alba a rochiei de mireasa, care a devenit celebra inca de pe vremea reginei Victoria. Albul simbolizeaza puritatea inimii si inocenta copilariei.

Urmatoarele atribuiri au sugerat ca albul simbolizeaza virginitatea. Traditia unei nunti albe a fost creata de regina Victoria, ea alegand sa poate o rochie alba de mireasa la nunta cu printul Albert. Regina Victoria nu a foat prima mireasa regala care a purtata o astfel de rochie, dar a fost prima din era moderna. Albul era culoarea traditionala, regala de doliu.

Cu toate ca aceasta culoare nu era prea des utilizata astfel, albul nu era considerat alegerea potrivita pentru o rochie de mireasa. Decizia Victoriei a popularizat vesmintele albe, ceea ce nimeni nu mai facuse inaintea ei. Inainte, miresele purtau hainele lor cele mai bune sau cele mai scumpe noi haine pe care ele si le puteau permite.

Normele de stil prescriu ca rochia alba nu trebuie purtata la ulterioare nunti (simbol al virginitatii si al faptului ca mireasa este fericita), dar acest indreptar este cel mai adesea ignorat, miresele purtand rochii albe pentru mai multe casnicii.



In conformitate cu vestimentatia, mireasa poarta de asemenea, un voal si un buchet de flori. Buchetul de flori este o colectie de flori intr-un aranjament creativ. Exista diferite feluri de aranjamente: buchet mic de flori, de tinut in mana sau buchetul cascada. Buchtele de flori sunt adesea oferite cu ocazii speciale,ca zile de nastere sau aniversari. Ele sunt folosite considerabil si la nunti. In mod traditional mireasa va alege aceste flori.

In anumite zone, se poarta jartiera, aceasta fiind indepartata de mire, tarziu dupa ceremonie. Tortul miresei isi are originea in "Roman confarreatio", o forma de casnicie ale carei caracteristici esentiale erau ca mirele si mireasa sa manance o prajitura facuta din sare, apa si secara alba, iar mireasa sa poarte trei spice de grau, simbol al bogatiei.

Cupa miresei era cupa dragostei cu care mirele promitea miresei, si ea lui. Obiceiul spargerii acestei cupe de vin, dupa ce cuplul a baut tot continutul paharului, este comun evreilor si bisericii grecesti.

mai mult[1]

Unelte personale