Nunta in India - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in India

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Traditii nunta in India

Afla care sunt traditiile din timpul ceremoniei nuntii din comunitatile de indieni gujarati.


Baraat
Procesiunea mirelui impeuna cu familia si prietenii acestuia spre locatia ceremoniei. Multi miri aleg sa ajunga la ceremonie pe un cal sau intr-o caleasca. Ritualul de Baraat ii aduna pe toti participantii la dansuri de sarbatoare. In mod traditional indienii gujarati nu se casatoreau cu cineva din acelasi oras, asa ca ceremonia semnifica faptul ca mirele intra in orasul miresei.


Ponkyu
Sosirea mirelui sau Ponkyu este inceperea oficiala a nuntii. Mirele este primit de soacra lui la intrare. Aceasta va face un ritual numit aarti si va fi jucausa incercad sa traga de nasul mirelui. Aceast traditie aminteste mirelui ca el a venit la usa miresei pentru a o cere de casatorie.

Jaimala


Unii gujarati vor aduce mireasa iar aceasta va face schimb de ghirlande cu mirele ei. Mirele este ridicat mai sus decat mireasa in timpul acestui schimb. In timpurile moderne acest lucru este efectuat de prietenii mirelui pentru a arata ca mireasa nu poate lua mirele de la prieteni si familie.

Madhuparka


Mirele este intampinat de catre soacra lui in mandap, o bolta decorata sub care stau mirii in timpul ceremonie. Picioarele mirelui sunt spalate iar acestuia i se ofera miere si lapte. In acest timp saalis, cumnata acestuia va incerca sa fure pantofii mirelui. In mod traditional mirele trebuie sa plece de la nunta cu aceiasi pantofi cu care a venit. Daca pantofii ii sunt furati, el trebuie sa ofera cumnatei sale bani pentru a-i obtine inapoi.

Kanya Agamana


Mireasa este dusa catre mandap de catre unchiul ei. Cand aceasta ajunge in dreptul boltii, exista o antarpaat, o perdea, care o separa de mire. Un preot hindus incepe ceremonia iar perdeaua este data in jos pentru ca cei doi miri sa faca schimb de ghirlande. Ceremonia are loc in fata unui foc sacru si este condusa de un preot hindus.

Kanya Daan


Mireasa este data de catre parintii ei iar mana miresei este pusa pe mana mirelui. Parintii miresei nu mananca inainte de nunta pentru a fi puri pentru ocazie.

Hasta Milap


Esarfa mirelui este legata de tinuta miresei, ritual ce simbolizeaza uniunea celor doua suflete. Preotul canta rugaciuni pentru a invoca binecuvantara Zeitei Laxmi si a zeului Parvati pentru mireasa. Rudele binecuvanteaza si ei mireasa si arunca cu orez sau petale de trandafir.

Varmala


In aceasta ceremonie se leaga un snur in jurul gatului mirilor pentru a-i proteja de rau. Aceste snururi sunt infasurate de batranii celor doua familii.

Mangal Pheras


Cuplul inconjoara focul sacru de 4 ori, lucru ce semnifica cele 4 scopuri umane de baza Dharma, Artha, Kama si Moksha. Preotul canta rugaciuni iar mirele le recita. Ca un element amuzant mireasa si mirele fug sa se aseze pe scaune. Se zice ca cel care ajunge primul va fi capul familiei.

Saptapadi


Mirele ajuta mireasa sa atinga 7 nuci de betel cu degetul drept de la picior in timp ce amandoi recita 7 juraminte. Cu fiecare pas, mirele canta rugaciuni in care cere sprijinul sotiei sale.

Saubhagyavati Bhava


7 femei maritate din partea miresei trec pe langa cuplu si soptesc binecuvantari in urechea dreapta a miresei.

Ashirwaad



Ceremonia se termina cu acest ritual in care mirii cer binecuvantari de la cei mai batrani. citeste mai mult[1]

Traditii de nunta: mireasa indiana


Pentru noi nuntile indiene reprezinta ceva foarte exotic, pe care il privim cu mult interes, mai ales ca au traditii atat de diferite de ale noastre.

Miresele au un aspect cu totul deosebit fata de o mireasa europeana. Cel mai distinctiv element al pregatirii miresei este "mehndi", un tatuaj temporal de henna care se aplica pe suprafata mainilor si a picioarelor. Petrecerea mehndi are loc cu o zi inainte de nunta, cand rudele feminine ale miresei participa si ajuta la aplicarea mehndi.

Coafura de mireasa traditionala este cocul sau cea cu parul jumatate prins- jumatate lasat si in acord cu Ramayana.


O mireasa bengali poarta o coroana, cunoscuta sub numele de "sholar mukat" si care este sculptata din scoarta de copac.

In general miresele indience sunt incarcate de bijuterii, de regula este necesar ca toate aceste bijuterii sa fie din aur, coliere, bratari, inele, cercei si ornamente de par, toate purtate in acelasi timp.

In afara de aceste accesorii, sa nu uitam pantofii, geanta sau ghirlande de flori, care vor fi asezate in jurul gatului. Desigur, miresele sunt impodobite in functie de situatia materiala a familiei din care provine mireasa, exista familii indiene care nu isi permit bijuterii prea scumpe.

Nu lipsesc insa niciodata bratarile de aur si inelele ornamentale ce se poarta in jurul gleznei sau traditinalul inel cu perle pentru nas.
Cat despre machiajul miresei indiene – de regula se foloseste un ton rosu sau de culoarea bronzului pe fata si o bijuterie rosie pe frunte.

Miresele bengali poarta anumite modele pe frunte, aplicate cu pasta de santal. Se foloseste tus de ochi de culoare neagra, cu care se urmareste conturul ochilor.
Rochiile de mireasa indiene nu mai au nimic in legatura cu tinutele de nunta in stil occidental. Miresele indiene sunt considerate stralucitoare, incarcate de bijuterii din cap pana in picioare, machiate foarte puternic si mai ales cu rochiile in culori tari cum este rosul aprins.

Cum albul este considerat in cultura indiana de rau augur, rosul este culoarea in care va fi imbracata o mireasa.
Rosul este culoarea traditionala a mireselor indiene si este considerat ca aduce noroc si fericire viitorului cuplu. In ceea ce priveste materialele, acestea poti include matasea, satinul, sifonul si orice alt material – in genere materiale usoare si vaporoase, avand in vedere clima din regiune.

Dupa cum India este un subcontinent in care exista o larga diversitate culturala si religioasa, si stilul rochiilor de mireasa difera.

In cea mai mare parte, sariul este cel mai folosit.

Sari este un vesmant lung, care este infasurat in jurul corpului, printr-o trasatura intrinseca.

Sariul poate fi fixat cu ace sau pur si simplu prins in centura de la talie, iar partea ramasa, drapata peste umeri. Gaghra choli este un alt tip de tinuta pentru mirese, ce consta, de obicei, intr-o fusta foarte lunga si o bluza scurta. O esarfa destul de lunga, denumita dupatta, este drapata de-a lungul pieptului.

Shalwar chameez este o tunica lunga, deasupra pantalonilor, avand, de asemenea o dupatta drapata de-a lungul pieptului.

Unele mirese moderne incearca o combinatie de elemente ale stilului occidental, cu elemente ce aduc un plus de savoare al traditiei din care provin, alegand sa combine liniile mai clare cu stilul traditional, elaborat, al generatiilor precedente.


mai mult[2]

Unelte personale