Nunta in Asia - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Nunta in Asia

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Nunta in Asia

Nunta in stil Asiatic

Aceste teme de nunta sunt in crestere in timpul erei moderne. La o prima vedere poate parea foarte diferita ca stil si modalitate de organizare. Acesta este poate motivul cel mai evident pentru care temele asiatice castiga din ce in ce mai mult teren.

Incepand cu anul 60, cultura asiatica, filozofia asiatica, trendul Asiatic si traditiile au patruns in cultura occidentala in special in cultura Americana.

In acelasi timp cultura Indiana nu a fost foarte prezenta in viata occidentala, in special cand vorbim de nunti asa cum s-a intamplat cu stilul chinezesc care a fost prezent pe alocuri in nuntile de pana acum.

Cu o nunta in stil chinezesc puteti fi foarte diferiti mai ales ca puteti alege culorile ce simbolizeaza norocul si prosperitatea: negru si rosu. Tema nuntii fara nici un pic de alb (simbolizeaza moarte in china si este folosit numai la inmormantari) s-a dovedit a fi mai frumoasa si inspirata decat insusi nunta.

Sa alegeti o astfel de tema este o optiune si nu este necesar ca unul dintre voi sa fie din asia. S-a constatat ca o mare parte din cei care organizeaza o nunta in stil Asiatic nu au nici o legatura cu aceasta cultura, exceptand preferintele, bineinteles.

In ziua de azi temele asiatice au fost impartite in doua categorii distincte :

"Stilul Zen" care este un stil japonez ce valorizeaza simplitatea si natura si

"Stilul Chinezesc" care este ornamental, cu multe materiale si ornamente luxoase.

Ambele stiluri si teme de nunta va vor aduce o expresie glorioasa a valorilor personale cu autentica si reala savoare, foarte distractive si potrivite. Desi in ambele cazuri cuplurile se vor bucura de alegerea unora dintre cele mai la moda teme de nunta se intampla ca cei care aleg stilul Zen sa fie in numar mai mare datorita simplitatii si a lipsei exagerarilor.

Se poate ca miresele, in ambele cazuri sa prefere rochiile simple dar elegante, un buchet simplu de crini colorati si sa mearga pe idei de amenajare simple, si naturale in cazul Zen sau opulente in cazul stilului Chinezesc. Stilul Chinezesc va ofera cea mai mare libertate de exprimare. Puteti opta pentru coafuri clasice sau pentru rochii in stilul specific, rosii cu insertii colorate sau chiar o rochie foarte arpopiata de alb, cu motive florale specifice.

In China, stilul rochiei de mireasa variaza de la o regiune la alta, dar de obicei, rochia miresei este rosie si cu multe broderii care simbolizeaza pasarea phoenix. In nordul Chinei, rochia este una lunga , pe cand in sudul Chinei, de bicei mireasa poarta un sacou foarte frumos decorat peste o fusta brodata. In ultimii ani, miresele din China au adoptat albastrul si negrul pentru rochia de mireasa, brodate cu auriu. Perlele sunt niste accesorii acceptate in Cultura Chineza deoarece reprezinta phoenix-ul.

Mirele ar trebui sa poarte o haina de matase peste o roba lunga bleu-marin, bineinteles brodata cu un dragon. Se poate sari peste haina de matase, dar pentru a completa aspectul unei nunti in stil Asiatic trebuie ca mirele sa poarte o roba brodata.

Nici buchetul miresei nu trebuie sa contina alb. Tocmai de aceea, trandafirii rosii vor arata foarte bine intre multe alte flori colorate. Petuniile sunt simbolul primaverii si al reinnoirii vietii. Se gasesc in multe variante de culori asa ca puteti face o multime de combinatii pentru buchetul nuntii. Orhideele sunt simbolul dragostei si a fertilitatii, asa ca si acestea sunt foarte potrivite pentru nunta. Lotusul reprezinta cele 4 virtuti in religia Budista: aroma, puritate, finete si dragalasenie. Delicate si spirituale, aceste flori pot fi perfecte pentru aranjamentul meselor, daca sunt puse sa pluteasca in boluri de sticla cu apa. Daca nunta se desfasoara primavara, atunci trebuie sa aveti Narcise. Sunt simbolul primaverii si reprezinta sfaristul hibernarii. Plantate in mici ghivece, vor arata perfect si vor completa aranjamentul meselor. citeste mai mult[1]

Traditii de nunta in Asia

Fara indoiala, pentru multi dintre noi Orientul isi pastreaza inca alura misterioasa, dar in acelasi timp romantica, pe care am simtit-o in lecturile noastre din adolescenta sau in cazul celor mai norocosi, in calatoriile pe continentul estic. Insa cand este vorba despre ceremoniile de casatorie, diversitatea culturilor asiatice, traditiilor si religiilor face ca nuntile sa se transforme in veritabile spectacole multiculturale.

In Japonia, culoarea dragostei este purpuriul, fiind exprimata din plin prin intermediul kimono-urilor de matase, decorate cu motive florale pe care miresele le poarta dupa depunerea juramintelor. Trusoul de nunta al unei mirese japoneze este compus din mai multe tinute, pe care le va schimba in functie de momentul ceremoniei. Un aspect intalnit numai la miresele din Tara Soarelui Rasare este machiajul deosebit de elaborat, executat din cap pana in picioare in culoarea alb, o declaratie a statutului de domnisoara fata de zei. In timpul ceremoniei religioase rochia este alba, in vreme ce mirele va purta un costum traditional negru. Inainte de petrecere, mireasa va schimba rochia alba pe una in nuante mult mai vii, care sa descrie bucuria momentului. In timpul depunerii juramintelor, cele doua familii vor sta fata in fata, urmand ca la terminarea ceremoniei, tatii sa isi prezinte membrii propriei familii. Una dintre piesele de rezistenta ale ritualului de nunta japonez, la propriu, este consumarea celor noua cupe de sake, dupa care cuplul este considerat unit.

Dulciurile, ouale si banii sunt temele centrale ale unei nunti traditionale indiene. Acestea simbolizeaza o viata fericita, fertilitate si prosperitate. O ceremonie hindu traditionala include ritualuri speciale de alungare a spiritelor rele. Miresele indiene poarta in ziua nuntii sari (rochia traditionala indiana) in culoarea rosu sau roz, impodobindu-se cu cat mai multe bijuterii. Tatuajele cu henna, o forma de arta locala, nu au fost inca date uitarii. Ca atare, in ajunul nuntii, dupa un ceremonial traditional de purificare, viitoarei mirease i se vor picta mainile si picioarele cu henna, respectand anumite motive traditionale.

Rosu este tema centrala a unei nunti traditionale chinezesti. Culoarea simbolizeaza dragostea, veselia, prosperitatea si este folosita din plin in cadrul unei nunti chinezesti: casele mirilor sunt decorate in rosu, invitatiile sunt rosii, cutiile de cadouri asemenea. Chiar si plicurile in care se inmaneaza cadoul de nunta sub forma de bani poarta culoarea dragostei. Inainte de nunta, mireasa se poate izola impreuna cu cele mai bune prietene, obicei care se aseamana intrucatva cu o petrecere a burlacelor, insa semnificatia este una mai dramatica: miresei i se ofera un ragaz pentru a deplange despartirea de prieteni si familie. Ziua nuntii nu este aleasa intamplator in China, ea trebuie sa corespunda unor semne astrologice astfel incat sa se desfasoare sub auspicii bune. Ceremonia va incepe intotdeauna la jumatatea orei, astfel incat, odata juramintele depuse, noua pereche sa isi inceapa viata in comun in momentul in care limbile ceasului vor urca de la jumatate catre fix, in loc sa coboare de la fix catre jumatate. mai mult[2]

Unelte personale