General1
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Vasileion [29 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Cuprins |
Top tendinte - Rochia de mireasa perfecta
Daca nu te-ai hotarat inca ce rochie vei alege pentru ziua ta de vis, atunci in continuare vei afla care sunt tendintele acestui sezon pentru 2010. Te asteapta zeci de sugestii, de aceea sunt sigura ca o vei gasi pe cea care sa devina parte din cea mai frumoasa amintire a vietii tale.
In acest sezon exista 5 mari teme ce vor domina designul rochiilor de mireasa.
1. Flower Power
Florile mari vor fi mereu in trend, dar designeri ca Lazaro si Carolina Herrera au creat minunate rochii de mireasa cu imprimeu format din flori mici. Carolina Herrera a ales ivory in schimbul nuantei clasice de alb, a inclus mult tulle, ce reprezinta un alt trend, in schimb Lazaro pune accentul pe voalul miresei care este de organza, A-line. Adu primavara la nunta ta cu acest tip de rochii.
2. Black Touch
Putin negru in rochia de mireasa poate crea nota de inedit. In acest sezon vom vedea negru mai mult decat in alte sezoane, insa nu stim cate mirese vor fi atat de curaoase incat sa poarte o rochie cu aceasta pata de culoare. Carolina Herrera surprinde aceasta nuanta intr-o ipostaza extrem de fantezista. Maggie Sottero si Legends by Ramona Keveza pot fi adevarate surse de inspiratie, in timp ce Vera Wang propune chiar si o rochie all black.
3. Soft si elegante
Atat Anne Barge cat si Jenny Packham au adoptat un stil mai soft pentru rochiile de mirese din acest sezon. Cu detalii argintii, ce sublinieaza linia bustului si o baza vaporoasa, aceste rochii nu au cum sa nu-ti capteze atentia.
4. Tulle din ambundenta
Nu ai cum sa nu adori tulle-ul. Cel putin dupa ce vezi rochiile create de Amsale sau Vera Wang, nu mai ai cuvinte. Un top din satin si restul numai tulle, O rochie A-line care iti aduce aminte de printese. Vera Wang mereu ne va uimi cu detaliile spectaculoase, ce creeaza o armonie in tot acest tablou cat si benzile argintii ce pun in valoare bustul, te duc cu gandul ca nu ai cum sa fii mai frumoasa de atat.
5. Totul despre palarie…
Carolina Herrera a mai dat startul unui alt trend in materie de rochii de mireasa, alaturi de Oscar de la Renta, creand din palarii o adevarata arta a designului, ce devine piesa de rezistenta in tinuta unei mirese. Palariile se potrivesc atat de bine uc rochiile, inca fara ele parca ar fi un puzzle fara o piesa. mai mult...femenis.ro
Coafuri pentru mirese de basm
Sa alegi coafura perfecta pentru ziua cea mare poate fi extrem de spectaculos sau te poti speria.
Coafura si machiajul te face sa te simti minunata, asa ca afla in continuare ce poti alege pentru ziua cea mare.
Tendinte acestui sezon iti vor imbratisa nevoia de reinventare si de spectaculos pentru acea zi speciala:
1. Imperfecte, relaxate
Coafurile pentru mireasa in acest sezon se afla intr-o versiune relaxata, clasica. Stiluri imperfecte intr-un contrast perfect cu o superga rochie eleganta, asa cum am putut observa la prezentarile Amsale, Christos si Kenneth Pool. Odata ce miresele cer perfectiune in toate aspectele, de ce sa nu o relaxam putin atunci cand vine vorba de par ? Ori apelam la un coc mai relaxat, fie la accesorii sau rasuciri frantuzesti, imperfecte.
2. Old Glamour
E timpul sa furma eleganta si in ce parte a timpului a dainuit o eleganta pura si o feminitate mai dulce decat in filmele Old Hollywood? Ne inspiram din coafurile lui Audrey Hepburn, asa cum a facut-o si Ramona Keveza pentru colectiaei pentru acest sezon si alegem rasuciri bufante pentru a reflecta old glamour.
3. French twist
Fiecare stil pe care l-am putut observa in prezentare pentru primavara 2010 semnata de Carolina Herrera am putut observa o serie de stiluri inspirate idn picturile lui Van Gogh. Coafuri soft ce pun in evidenta chipurile angelice.
4. Coc in crestetul capului
Un look updatat al stilului french twist, cu un aspect retro insa refacut intr-o forma moderna, asa cum am putut observa la Amsale.
5. Volum in partea de crestet
Un look modern, dar in acelasi timp cu un accent clasic si traditional, perfect pentru un aspect curat. Observat la prezentarea semnata de Priscilla of Boston, acest look este ideal pentru a crea lungime, lucru dorit mai ales de miresele cu un chip mai micut.mai mult..femenis.ro
Hairstyle chic pentru o nunta ca in povesti
Multe femei viseaza ca in ziua nuntii sa aiba parul prins in diferite stiluri, care mai de care mai complicate si mai chic, in timp ce alte viitoare mirese prefera un hairstyle mai romantic, cu parul lasat, bucle sau partial prins. Tu te-ai hotarat?
Inainte de ziua cea mare, miresele devin cele mai capricioase femei care au existat vreodata. Sunt pretentioase si sunt capabile sa schimbe specialistul pentru o simpla abatere de la plan. Ea e seful, pentru ca va fi “actorul principal” in pozele de nunta, asa ca e cert ca va fi foarte critica. Care sunt cele 10 reguli pentru un hairstyle chic pentru o nunta ca in povesti? Afla in cele ce urmeaza si ideea de esec nu va exista in planul tau.
1. Daca parul tau nu e foarte lung, poti folosi mese sau extensii pentru a avea o coafura perfecta care sa completeze rochia ta ideala de nunta. Bineinteles ca alegerea lor depinde de personalitatea ta si de rochia de mireasa aleasa.
2. Este recomandat sa incerci cateva coafuri cu trei luni inainte de nunta. In acest fel te vei putea decide daca vei purta un voal, o diadema sau o agrafa-floare.
3. Fa un test cu hairstylistul tau, pentru a obtine cea mai buna coafura care se potriveste atat cu rochia ta, dar care sa te faca sa te simti si confortabil. Nu uita, mirele tau va astepta sa vada femeia visurilor sale, nu cineva care arata total diferit de femeia de care s-a indragostit
4. Parul scurt poate fi purtat deasemenea in coafuri chic si sofisticate pentru nunta. Pentru coafuri care necesita suvite mai lungi, nu evita sa optezi pentru extensii, macar pentru ziua cea mare.mai mult..feminis.ro
Cum arata o nunta iesita din tipare
Am doi prieteni pasionati de motociclete. Probabil te intrebi ce legatura are asta cu subiectul anuntat in titlu. Are. Saptamana trecuta cei doi s-au hotarat sa se casatoreasca. Nu in stilul clasic cu caleasca la scara, ci cu motocicleta. Si asta nu e tot.
Organizatorii de nunti cu care am tot vorbit in ultimul timp mi-au zis in cor ca majoritatea oamenilor prefera nuntile clasice pentru ca este un moment unic si important din viata lor, la care viseaza din totdeauna (mai ales fetele) si pe care il planifica in cel mai mic detaliu. Asa ca eu una m-am bucurat ca am putut sa iau parte la o nunta iesita din "decor", unde invitatii au venit imbracati in costume, dar pe motociclete.
Sa incep cu invitatiile
In primul rand nunta a fost iesita din comun chiar prin invitatia care a fost lansata pe un forum de motociclisti (tu ai primit vreodata o invitatie electronica la o nunta? Eu inca nu, dar dupa cum evolueaza Internetul s-ar putea sa nu mai am nici o surpriza de gen) si care incepea cam asa: "Miercuri 7 Noiembrie 2007 am intrebat-o pe Zouza daca vrea sa imi fie pasagera in viata asta plina de curbe, unele mai largi (si frumoase) altele mai stranse (si mai periculoase). Din fericire a spus DA!" Cererea a fost pe 7 noiembrie, nunta 5 luni mai tarziu.
Nunta "fulger": o tendinta cu nabadai
In ziua de azi, abia daca avem timp sa luam micul dejun, daramite sa ne facem planuri de viitor. S-au dus vremurile in care viitoarea mireasa avea un ragaz de un an pentru a se pregati de nunta. Acum, daca ai sase luni la dispozitie te poti considera norocoasa; ai timp sa-ti gasesti o rochie mai mult decat decenta, sa faci rezervari la restaurantul vostru preferat, sa gusti tortul si chiar sa te gandesti la ce culoare va avea rochia domnisoarei de onoare.
Ce faci daca rochia la care ai visat e deja cumparata si te asteapta cuminte pe umeras, iar testul de sarcina pe care l-ai facut azi dimineata a iesit pozitiv? Peste cateva luni, la data la care ati fixat nunta, burtica ta va fi atat de rotunda incat niciun corset nu o va mai putea ascunde. Nu e vorba de ce-o sa zica preotul, ci de faptul ca rochia pe care ai cumparat-o a costat cat jumatate din luna de miere. Sau ce faci daca iubitul tau tocmai a fost promovat pe pozitia de director regional si afli ca trebuie sa va faceti bagajele, pentru ca intr-o luna va schimbati resedinta? Exemple pot fi destule. Concluzia este ca, in multe astfel de cazuri, o nunta pe ultima suta de metri, in regim de urgenta, este singura solutie. Mai bine o nunta fulger decat nicio nunta!
Obiceiuri si traditii romanesti, obiceiuri la nunta, de Botez...
Petitul
Tanarul care dorea sa se casatoreasca isi alegea cativa dintre prietenii lui (uneori chiar tatal sau alte rude) si hotarau ziua cand vor merge la casa miresei. Desigur, era anuntata si familia viitoarei mirese, pentru a avea ragazul de a se pregati in a-si intampina oaspetii. In ziua stabilita purcedeau spre casa fetei, iar la intrare acestia aveau o mica cuvantare, care difera de la zona la zona. Urmeaza apoi momentele cand tatal feciorului sta de vorba cu parintii miresei, discutand diferite aspecte ale viitoarei familii. Uneori hotararea de a face nunta era deja luata, petitul fiind doar o formalitate sau o ocazie de a petrece niste clipe minunate. De multe ori urma o mica petrecere, mai ales daca se stabilea ca nunta va vea loc.
Fedelesul
Este o petrecere la casa miresei (de regula), in seara de dinaintea nuntii, la care participa tinerii prieteni ai celor doi miri, alti invitati. La inceputul petrecerii, tineri lucreaza ornamentele care vor fi puse in bradul de nunta, din materiale puse la dispozitie de miri. Petrecerea nu presupune prea multa mancare (cozonaci) ci mai degraba bautura si dans.
Bradul
In dimineata nuntii, ginerele, impreuna cu prieteni apropiati impodobesc doi brazi cu diferite obiecte, fructe si chifle. Brazii sunt purtati de tineri necasatoriti pana la casa nasului, unde, unul este legat in fata portii. Apoi, alaiul isi continua drumul catre casa miresei, loc in care ramane cel de-al doilea brad. Bradul este simbolul vigorii si al tineretii; impodobirea lui simbolizeaza viata "imbelsugata" a viitoarei familii.
Udatul
Mireasa, flacaul cu bradul si alaiul miresei merg la cea de-a treia fintina spre rasarit,numarata de la casa miresei, insotiti de lautari. Pe drum, mireasa si flacaul poarta un ulcior (sau o vadra de lemn in alte zone), legat cu stergar tesut in casa, pina la fintina. Aici, flacaul scoate apa de trei ori si, de fiecare data, impreuna cu mireasa, stropeste multimea cu un manunchi de busuioc, inmuiat in apa din ulcior, in semn de urare de maritis la fete, insuratoare la flacai si spor la neveste. Flacaul poate fi altul decit purtatorul bradului si va pastra ca dar ulciorul nou si stergarul cu care a facut udatul. Intorsi de la apa, nuntasii incing o hora in care mireasa trece pe la fiecare si ii prinde in piept floarea de nunta. Aceleasi flori sau cocarde le vor primi nuntasii mirelui, nasii, alti invitati la biserica.
Barbieritul mirelui
Acest obicei se desfasoara in paralel cu gatitul miresei. Un prieten apropiat al mirelui (in trecut un vataf) il barbiereste, in mod simbolic pe ginere. Asezat pe un scaun, cu bani sub picior, mirele nu trebuie sa-l lase pe lautar sa-i ia banii. Barbieritul mirelui reprezinta un simbol al pregatirii baiatului pentru nunta. Obiceiul se pare ca avea o semnificatie ritualica initiatica, ultima dintr-un lung sir de initieri la care era supus baiatul in cursul deveniri sale ca barbat.
Imbracatul miresei
Nasa, impreuna cu mama miresei si prietene apropiate ajuta mireasa sa se imbrace, pentru ca la sfarsit, nasa singura sa-i lege voalul si coronita. Se desfasoara in acelasi timp cu barbieritul mirelui si simbolizeaza pregatirea fetei pentru nunta. In vechime la acest ritual puteau lua parte mai multa lume din partea miresei. Cum gatitul era destul de laborios (se foloseau cele mai bune haine, se faceau impletituri complicate ale parului), fetele cantau cantece cu tema despartirii.
Hora miresei
Hora miresei (Nuneasca) se danseaza acasa la mireasa, prilej cu care soacra mica imparte diferite cadouri nasilor, socrilor si, uneori, rudelor apropiate.
Ruperea turtei
Nasa comanda si plateste o turta impodobita cu diverse ornamente, comestibile sau nu, diferite impletituri si alte forme. In mod simbolic, turta este rupta deasupra capului miresei si este data spre consum (invitatilor). Se spune ca aduce noroc celor care mananca din ea. Obiceiul se pastreaza din vremea Romei antice.
Furatul miresei
Poporul roman este un popor vesel si uneori pus pe sotii. Astfel se explica pastrarea acestui obicei a le carei origini sunt neclare. Se presupune ca mirele nu trebuie sa aibe ochi decat pentru mireasa lui, dar unii glumeti profita de neatentia mirelui si fura mireasa. Mirele este dator sa o caute sau sa o rascumpere. In unele zone, rapitorii au datoria de a nu lasa mireasa pe jos, ea trebuie purtata numai in brate. In alte zone, se considera ca daca mireasa a fost furata pana la ora 24.00 datoria o va plati nasul, daca a fost furata dupa 24.00 mirele este cel care va plati. De multe ori, spre hazul invitatilor mirele este pus sa indeplineasca anumite sarcini.
Aruncatul buchetului
Mireasa se intoarce cu spatele la grupul de fete tinere, nemaritate, si arunca la intamplare buchetul. Fata care-l prinde este cea care se va marita prima. Alte traditii spun ca se va marita in acelasi an.
Scosul voalului
Aproape de sfarsitul nuntii, nasa scoate voalul de pe capul miresei si ii pune o esarfa (batic), simbolizand trecerea de la statutul de fata la cel de nevasta. Voalul miresei se pune pe capul unei fete necasatorite, care se spune ca va fi urmatorea care se va casatori. mai mult...spuneda.ro