Chat online  

Cum sa iti pastrezi rochia de mireasa

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Cum sa iti pastrezi rochia de mireasa

Dupa ce s-a terminat ceremonia, ce face noua mireasa cu rochia ei? Chiar daca te decizi sa iti tii rochia ca mostenire pentru fata ta sau doar din motive sentimentale, mai intai trebuie sa o duci la curatat.

Rochia ta de mireasa trebuie curata cat de curand posibil. In mod sigur in primele 30 de zile de la receptie deoarece cu cat stau mai mult petele pe rochie cu atat mai greu iti va fi sa le scoti, riscand sa strici materialul sau culoarea. Petele precum mancarea, tort, ulei, iarba sau sampanie mai ales trebuie notate si discutate cu cel de la curatatorie. Margelele trebuie prinse bine inainte de curatare. Margelele lipite se inmoaie in solventul folosit de curatorie si isi pierd finisajul, unele chiar se dizolva. Inainte de curatare, testeaza margelele.

Dupa curatare, verifica rochia. Acesta este un pas foarte important. Orice intrebare referitor la petele care nu au fost scoase trebuie discutata atunci. Curatarea aditionala a petelor poate strica hainele. Afla care sunt riscurile posibile inainte sa autorizezi servicile aditionale.

Dupa ce a fost curatata si verificata, rochia este pregatita pentru pastrarea cum se cuvine. Rochiile de mireasa nu ar trebui sa fie niciodata impachetate in plastic sau inchise ermetic pentru ca poate strica sau ingalbeni rochia. Insista ca cei de la curatatorie sa foloseasca produse de pastrare precum cutiile sau tesaturi fara acid si care indeplinesc standardele muzeelor pentru pastrarea textilelor pentru tip indelungat.

Tesaturi tampon ar trebui folosite intre pliurile rochiei ca sa previna rupturile sau mototolirea rochiei. Rochia ta de mireasa trebuie scoasa din cutie odata la 5,7 ani pentru inspectie si impachetata din nou. Acest lucru iti da un control al calitatii asupra consecintelor pastrarii de-a lungul unei perioade indelungate a rochiei de mireasa si tot asa te asiguri ca observi orice pata produsa de-a lungul timpului.

Daca apar pete noi, va trebui sa o duci la curatatorie pentru inspectare cu posibilitatea de a o curata din nou. Dupa ce ai pus rochia in cutie, cauta o locatie ca sa o pastrezi. Cauta un loc rece, uscat cum ar fi sub un pat sau pe raftul din mijloc al unui dulap. Nu o pastra in subsol deoarece umiditatea si temperatura sunt extreme. Este important ca aerul sa poata circula in jurul cutiei pentru a crea un mediu consistent si stabil ca sa o pastrezi. mai mult despre[1]

Unelte personale