Blog:4 mituri despre calatorii - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Blog:4 mituri despre calatorii

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Sunt multe lucruri pe care turistii le cred ca fiind adevarate. De fapt nu sunt decat mituri de calatorie. Afla care sunt cele 4 mituri de calatorie:

  • Daca folosesti telefonul mobil, avionul mobil se va prabusi.

Stewardesele vor face tot felul de anunturi insistand sa va inchideti telefoanele mobile sau orice alt device electronic pentru ca acestea interfereaza cu sistemul de navigatie al avionul.

Oamenii de stiinta au facut tot felul de teste folosind device-uri care emiteau semnale de 100 de ori fata de nivelurile normale. In plus device-urile au fost plasate la mai putin de un metru fata de locul pilotului. Si ce creteti? Nimic nu s-a intamplat. Depinde de la persoana la persoana daca doreste sa respecte aceste reguli, dar trebuie sa stiti ca puteti primi o amendata pentru ca ati incalcat regulile companiei de avioane cu care zburati. Oricum faceti, avionul nu se va prabusi pentru ca trimiteti mesaje sau e-mailuri.

  • Croazierele sunt all-inclusive

Turistii care fac pentru prima data o croaziera all lnclusice cred ca isi lasa in geanta portofelul pentru o saptamana. Indicat este sa ai bani de cheltuiala ca intr-un concediu obisnuit. Gandeste-te la o croaziera ca la o multitudine de centre cu tot felul de beneficii pentru care platesti separat.

  • Daca te plimbi prin Europa si vrei sa economisesti bani trebuie sa mergi cu trenul

Cu siguranta fals. Poate doar daca sunteti studenti mai puteti simti economia la calatoria cu trenul. Rezervati-va din timp biletul de avion daca vreti sa calatoriti intre orasele Europei. Veti ajuge mai repede si mai ieftin.

  • Multi turisti au afirmat ca felul in care circula aerul prin cabina avionului face din el un loc numai bun de luat viroze si virusuri gripale.

Raspunsul ar fi adevarat, dar nu exista o dovada stiintifica. In primul rand avioanele moderne sunt facute sa aduca aer de afara la altitudini ridicate. Teoretic aerul este foarte rece (minus 40-60 de grade). Aerul acesta este incalzit de motoarele navei si circula prin cabina purificand aerul vechi. Dar exista o problema. Aceasta procedura cheltuie combustibil iar acesta costa bani, asa ca multe companii aeriene doar recircula aerul aflat deja la bord si aduc o cantitate foarte mica de aer nou. Asa ca daca cineva de pe locul 2B are gripa, eu stand pe locul 35E voi respira aerul pe care-l respira persoana cu gripa. Sfatul este sa te hidratezi bine cat timp stai in avion, sa te speli pe maini si sa opresti ventilatia care-ti sufla deasupra capului.

(no items)
←← newest • ← newer 20
older 20 → • oldest →→
5 | 10 | 20 | 50

Unelte personale